Potpisan sporazum o saradnji sa Šangajem 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisao je danas u Šangaju Sporazum o razumevanju o saradnji i razmeni sa gradonačelnikom tog grada Jing Jingom, saopšteno je iz gradske uprave.

Sporazum podrazumeva saradnju u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta, zaštite životne sredine i turizma, što je za Beograd i Srbiju veoma važno jer se očekuje otvaranje prve direktne linije između Beograda i Pekinga, a time i veliki broj kineskih turista.

Mali je ocenio da je sporazum potvrda dobrih odnosa Srbije i Kine, kao i da je to značajna stvar za Beograd, s obzirom da je po površini i broju stanovnika mnogo manji grad od Šangaja.

– Ovo je za nas veoma važan sporazum. Nastavljamo saradnju sa velikim gradovima sveta, a Šangaj je nesumljivo jedan od najvećih i najbrže rastućih gradova na svetu. Veoma je važno da Beograd uči od velikih gradova, istakao je on.

Mali je rekao da je razgovarao sa najvećim proizvođačem elektro-autobusa u Kini, od koga je Beograd ranije kupio pet vozila, i najavio da je namera da se nabavi još osamdesetak autobusa.

Očekujem ponudu i ove kineske kompanije i da vidimo šta oni imaju da nam ponude, pa da brzo krenemo u tu investiciju… Očekujem da do kraja godine završimo tu konstrukciju kako bi u godinama koje dolaze očekivali i te autobuse, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari