Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je juče izbornu listu koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije (SPS-PUPS-JS) za vanredne parlamentarne izbore 11. maja. RIK je utvrdio da je izbornu listu SPS-PUPS-JS sa 250 kandidata za narodne poslanike u republičkom parlamentu, svojim potpisima podržalo 18.

Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je juče izbornu listu koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije (SPS-PUPS-JS) za vanredne parlamentarne izbore 11. maja. RIK je utvrdio da je izbornu listu SPS-PUPS-JS sa 250 kandidata za narodne poslanike u republičkom parlamentu, svojim potpisima podržalo 18.353 građanina. Izborna lista SPS-PUPS-JSD je peta lista koju je RIK potvrdio i na glasačkom listiću biće pod rednim brojem pet.
Liste su do danas predali koalicija Za evropsku Srbiju – Boris Tadić, Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović, Demokratska stranka Srbije – Nova Srbija – Vojislav Koštunica i Srpska radikalna stranka – Vojislav Šešelj.
Republička izborna komisija prihvatila je prijavu Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) za praćenje rada RIK-a u sprovođenju parlamentarnih izbora 11. maja. Rad Republičke izborne komisije u ime CESID-a pratiće Zoran Lučić, Nemanja Cocić i Marija Durković. Za odluku je glasalo 13 članova RIK-a dok je sedam bilo protiv. Predstavnici Srpske radikalne stranke smatrali su da CESID-ova prijava za praćenje sprovođenja izbora ne treba da bude prihvaćena jer ta organizacija „ima sporan kredibilitet“, kao i zbog toga što je, prema navodima radikala, „na prethodnim predsedničkim izborima podržavala Borisa Tadića“. Članovi RIK-a takođe su dali saglasnost Ministarstvu spoljnih poslova da svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije prosledi plakate sa pozivom biračima u inostranstvu da se prijave u Posebnu evidenciju birača kako bi se povećalo učešće na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari