Povelja počasnog gosta Buenos Ajresa uručena Ivici Dačiću 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću uručena je Povelja počasnog gosta Buenos Airesa u ambasadi Srbije u Argentini, saopšteno je danas iz Ministrastva spojnih poslova Srbije.

To je treće priznanje koje Skupština grada Buenos Airesa dodeljuje ministru Dačiću, ovoga puta na predlog potpredsednika Skupštine Franciska Kintane.

U saopštenju ministarstva je navedeno da je višegodišnje prijateljstvo ministra Dačića i grada Beograda sa predstavnicima Buenos Airesa je, između ostalog, rezultiralo dodeljivanjem imena „Trg Republike Srbije“ jednom od centralnih prostora u elitnom delu Buenos Airesa.

Dačić je zahvalio na priznanju i istakao da je ono još jedan dokaz izvanrednih odnosa Srbije i Argentine i pozva predstavnike Buenos Airesa da posete Beograd.

Na prijemu organizovanom u ambasadi Srbije pored zvaničnika grada Buenos Airesa, prisustvovali su i drugi ugledni građani argentinske prestonice, episkop Kirilo, kao i predstavnici argentinskog ministarstva spoljnih poslova i vera, diplomatskog kora i srpske dijaspore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari