Poverenik Marinović: Sanja Unković najbolji kandidat za zamenika 1Foto: Beta/Milan Obradović

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović predložio je danas poslanicima Skupštine Srbije da za zamenika poverenika u oblasti zaštite podataka o ličnosti izaberu pravnicu Sanju Unković.

Poverenik je objasnio da je ona najbolji kandidat, navodeći da u službi Poverenika radi od 2011. godine, sve vreme postupa u oblasti zaštite podataka, radila je odgovorne poslove inspekcijskog nadzora i ovlašćeni je predavač u ovoj oblasti.

Marinović je objasnio da po zakonu, Poverenik treba da ima dva zamenika, jednog iz oblasti informacija od javnog značaja, a drugog iz zaštite podataka.

„Još od marta 2017. nemam zamenika iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, a od aprila prošle godine ni drugog, tako da praktično godinu dana Poverenik nema zamenika. Sa prestankom vanrednog stanja i produženjem ove nove normalnosti koju bih ja nazvao nova nenormalnost, shvatio sam da se može desiti da bude blokiran rad institucije zbog moje bolesti ili izolacije“, rekao je Marinović.

Zato je kako kaže, odlučio da hitno predloži jednog zamenika, a da će sa drugim sačekati jer je u toku rad na izmenama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

U ime Visokog saveta sudstva Ivan Jovičić je predložio da se za sudiju Privrednog suda u Zaječaru izabere Ivana Dimitrijević koja je do sada bila pomoćnik sudije u tom sudu.

Poslanici će posle podne moći da postavljaju pitanja predsednici Vlade i ministrima, posle čega se očekuje glasanje o svim tačkama dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari