Poziv na linč opozicionara 1

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac uputio je danas otvoreno pismo
predsedniku države, premijeru i Javnom tužilaštvu, kojim ih upozorava da tabloidi unapred opravdavaju ubistva opozicionih lidera i svih ostalih protivnika vlasti.

Šutanovac navodi da je naslovna strana današnjeg Informera, koji više nego očigledno dobija informacija iz bezbednosnog sektora, duboko uznemirila građansku javnost Srbije.

Na ovoj naslovnoj strani direktno je najavljeno ubistvo najglasnijih protivnika vlasti, koje će navodno organizovati strane bezbednosne službe.

To je do sada najgrublji napad na neistomišljenike i otvorena najava ubistava, kroz pripremanje alibija i stvaranje atmosfere u društvu u kojoj takav scenario neće biti neverovatan i biće potpuno opravdan, naveo je Šutanovac.

Predsednik DS je pozvao predsednika države, premijera i tužilaštvo da potvrde istinitost navoda Informera i da ispitaju eventualna saznanja novinara i urednika o direktnim
pretnjama ubistvima, čime se zastrašuju kritičari vlasti.

Ujedno ukazujem i na uznemirenje javnosti koje se ovakvim najavama ubistava izaziva, što dovodi i do širenja panike, zaključio je Šutanovac u otvorenom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari