Poziv Vučiću da poseti Kuvajt 1Foto: Kabinet predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika kuvajtskog ministra spoljnih poslova Halida Sulejmana Al Džaralu, koji mu je uručio poziv za zvaničnu posetu Državi Kuvajt.

Dvojica sagovornika su razgovarala o potrebi i načinima da se odnosima dveju zemalja da podstrek za dalji razvoj, saglasivši se da bi češća razmena poseta zvaničnika dveju zemalja doprinela tome da Srbija i Kuvajt jasnije sagledaju mogućnosti za saradnju, posebno ekonomsku, koja je trenutno daleko ispod realnih mogućnosti. Očekuje se da bi time više srpskih kompanija dobilo šansu za pristup kuvajtskom tržištu, posebno iz oblasti građevinske operative, poput onih koje su izgradile i čuvene vodotornjeve u kuvajtskoj prestonici. S tim u vezi je uputio poziv predstavnicima Kuvajtske uprave za investicije da posete Srbiju i upoznaju se sa mogućnostima za ulaganje. Dogovoreno je i da se ustale sastanci Mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja i da se sledeći sastanak tog Komiteta održi do kraja godine u Kuvajtu.

Srpski predsednik je zahvalio kuvajtskom diplomati na dosadašnjoj pomoći koju je Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj pružio za izgradnju železničke stanice Prokop i izrazio nadu da će učestvovati i u izgradnji druge faze tog projekta.

Predsednik Vučić i zamenik šefa kuvajtske diplomatije Al Džarala su izrazili zajednički interes za uspostavljanje saradnje i u drugim oblastima, posebno u turizmu, s obzirom na to da državljanima Kuvajta nisu potrebne vize kad posećuju Srbiju.

Kuvajtski diplomata je preneo podršku politici predsednika Vučića i srpskog državnog vrha, koja donosi Srbiji ugled u svetu, a srpskim građanima sve više dobrobiti u smislu boljeg životnog standarda.

Dvojica sagovornika su analizirala i aktuelnu situaciju na Bliskom istoku, a predsednik Vučić je poželeo tom regionu mir i stabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari