Predrag Vučetić predao RIK-u kutije bez potpisa 1Foto: Facebook / GG Bela lađa

Republička izborna komisija je na današnjoj sednici konstatovala da pretendent za predsedničkog kandidata Predrag Vučetić iz Kruševca nije predao nijedan potpis podrške građana za kandidaturu, saznaje Danas.

Kako nam kaže sagovornik koji je pratio sednice RIK, Predrag Vučetić, diplomirani oficir policije i pravnik, juče popodne je predao kutije navodno sa potpisima za predsedničku kanadidaturu, ispred grupe građana „Bela lađa”. Međutim, u kutijama se nije nalazio nijedan potpis, zbog čega mu j e RIK dao rok od 48 sati da preda novih 10.000 potpisa. Ipak, niko u RIK, kako nam je rečeno, ne očekuje da će to učiniti i da je zapravo reč bila o šali.

On je juče oko 17 časova predao RIK-u potpise, kada je i nadležnima ukazao na propuste koje je prilikom prikupljanja potpisa za njegovu kandidaturu načinila Gradska uprava u Kruševcu koja mu prema njegovim rečima nije omogućila da slobodno prikuplja potpise.

Njegova grupa građana podnela je krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu protiv nadležnih organa u gradskoj upravi jer mu nisu dopustili da zauzme javnu površinu na platou Trga kosovskih junaka u Kruševcu radi promocije i prikupljanja potpisa za kandidaturu i time prekršila zakon, piše na zvaničnoj fejsbuk grupi GG Bela lađa.

Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku, a bio je i član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju u kojoj je dobio medalju UN-a za zasluge.

Široj javnosti je postao poznat kada je na ove godine na Trgu kosovskim junacima u Kruševcu održao Sretenjski protest protiv državnih institucija.

– Vreme je da ponovo postanemo slobodni jer kada se vlast oseti ugroženom, ona počinje da sprovodi represiju i zastrašivanje, uz to ograničavajući slobode i prava građana, među koje spadaju i one političke, rekao je tada Vučetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari