Demokratska stranka će Đurđevdan, svoju stranačku slavu, obeležiti sutra u Užicu, kada će taj grad ugostiti predsednika Srbije i lidera DS-a Borisa Tadića, premijera Mirka Cvetkovića, članove Vlade iz DS-a i nekoliko stotina predstavnika demokrata iz cele Srbije.

Jovan Marković, gradonačelnik i predsednik užičkih demokrata, kaže za Danas da će to biti prilika da državnom vrhu predstavi nekoliko važnih projekata za grad, za koje je potrebna podrška republičke vlasti, poput izgradnje slobodne zone u Sevojnu, korišćenja vojnog aerodroma Ponikve za civilni saobraćaj, nastavka izgradnje regionalne sanitarne deponije Duboko i druge.

Na primedbe užičke opozicije, prvenstveno DSS-a, da se zbog dolaska Borisa Tadića poslednjih nekoliko dana užurbano krpe rupe na užičkim ulicama i da je asfaltiran deo glavnog gradskog trga, Marković je rekao da su to poslovi u okviru redovnog prolećnog održavanja grada i da nemaju nikakve veze sa stranačkom slavom DS-a.

Marković naglašava i da će slavu finansirati isključivo članovi stranke.

– U ovom gradu DS ima 2.000 članova i svako od njih će za stranačku slavu doneti piće ili neko posluženje. Priredićemo veoma skroman koktel i neće biti preduzeća koja će to da sponzorišu. Proslava će trajati nekoliko sati, pa neće biti potrebe ni za hotelskim smeštajem – kaže gradonačelnik Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari