Predsednik na sceni kroz ulaz za glumce 1Foto: Beta /Slobodan Miljević

Funkcioneri SNS u Vranju nakon ceremonije otvaranja nove zgrade pozorišta „Bora Stanković“ mogu da odahnu zato što su uspešno odradili još jedan politički zadatak.

Mrak je i ovoga puta mogao da pokrije sitne nedostatke, pa je dolazak na crveni tepih ispred zgrade pozorišta uz prethodni prolazak kroz špalir građana u ponedeljak uveče, koji su bili u ograđenom prostoru, delovao uobičajeno za nastupe Aleksandra Vučića. To što je predsednik bez prateće svite sam stigao pred ulaz u pozorište promovisalo ga je u „glavnog junaka“ očekivanog spektakla.

Građani su na Trgu Staniše Stošića putem video-bima pratili prenos svečanosti iz zgrade pozorišta. Sala je bila rezervisana za „tačno određene zvanice“ od kojih je najveći broj bio iz redova predsednikove stranke: predsednici opština, direktori javnih preduzeća, politički funkcioneri…

Predsednik Vučić ne zauzima unapred određeno mesto u prvom redu, već se na scenu pojavljuje ulazeći iz prostora odakle na scenu izlaze glumci. Slede pohvale glumcima, gradskom rukovodstvu uz opasku na „lažnu elitu od Subotice do Vranja koji su rušili institucije kulture“, a „mi ćemo graditi“.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvaljuje Vladi Srbije i predsedniku Vučiću, čuje se komentar iz publike, dok novinari beogradskih tabloida kontrolišu da li sve funkcioniše u strimovanim direktnim prenosima na portalima.

Aplauz, predsednik nestaje sa scene, jer ga čeka helikopter za povratak u Beograd. Svita ne čeka početak opere „Koštana“. Za njih je predstava bila završena odlaskom „šefa“. Olakšanje, novinari zauzimaju upražnjena mesta koja su bila rezervisana za visoke zvanice koje su izašle da isprate partijskog šefa. U sali mrak, na ulicama građani se razilaze. Na sceni su ostali autentični glumci.

Gde je bio ministar Vukosavljević

Potpuno je nejasno zašto svečanosti u Vranju nije prisustvovao ministar kulture Vladan Vukosavljević, čiji resor je nadgledao projekat završnih radova na obnovi pozorišta. Sa Vučićem u Vranju bio je ministar finansija Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari