Predsednik opštine Topola prešao u Zdravu Srbiju 1

Predsednik opštine Topola Igor Petrović potpisao je pristupnicu za učlanjenje u Zdravu Srbiju, tako da je ova ZS pored predsednika opštine Čajetina dobila još jednog predsednika opštine, saopštila je ova organizacija.

Pristupnicu Zdravoj Srbiji je potpisala i odbornica Skupštine opštine Topola Danijela Đokić Pantić, tako da sada većinu u lokalnom parlamentu Topole čine Bolja Srbija, Zdrava Srbija, POKS, SNP i PUPS.

Prethodno, izvršni odbor SNS doneo odluku da Igor Petrović, aktuelni predsednik opštine Topola, bude smenjen sa mesta poverenika opštinskog odbora stranke u Topoli.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Topole saopštio je da će predsednik opštine TopoIa Igor Petrović biti isključen iz SNS, jer je stavljao lični interes u prvi plan i svojim postupcima naneo štetu ugledu i interesima stranke, ali i žiteljima opštine Topola. Petrović, međutim, kaže za Danas da je on i dalje predsednik OO SNS Topole, da je kod njega stranački pečat i da ne zna ko je potpisao stranačko saopštenje.

„O smeni i isključenju iz SNS sam „načuo“ na osnovu pisanja nekih portala i nekakvog saopštenja Opštinskog odbora SNS Topole. To je neozbiljno. Pogotovo saopštenje, jer sam i dalje predsednik OO kod koga se nalazi stranački pečat. Ne znam ni ko je potpisao saopštenje bez pečata. SNS je velika i ozbiljna stranka, nadam se da ako se reše na taj korak da će ga sprovesti po proceduri koju nalaže Statut i pravilnici“, rekao je nedavno Petrović za Danas.

U saopštenju koje je prenela Televizija Kragujevac navodi se da je Izvršni odbor SNS doneo odluku da Petrović bude smenjen sa mesta poverenika opštinskog odbora stranke u Topoli. Opštinski odbor je, navedeno je, „izrazio žaljenje“ zbog „takozvane pijačne trgovine mandatima u lokalnom parlamentu, odnosno glasovima građana opštine Topola iskazanim na prethodnim izborima“.

Uoči poslednje sednice Skupštine opštine Topola na kojoj je vlast prekomponovana, Petrović je povukao ranije ponuđenu ostavku na mesto predsednika opštine. On je, uz još dvoje odbornika iz SNS-a, podržao Bolju Srbiju Dragana Jovanovića oko koje je okupljena nova skupštinska većina u Topoli. Posle lokalnih izbora, prošle godine, vlast u toj opštini formirali su SNS i Socijalistička partija Srbije, uz podršku Grupe građana „Novi ljudi za bolju Topolu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari