Predsednik Preševa na izborima za Nacionalni savet Albanaca 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Alternativa za promene, stranka koju predvodi predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, učestvovaće na izborima za Nacionalni savet Albanaca, koji su zakazani za 4.novembar, rekao je večeras FoNetu zamenik predsednika te stranke Armend Aliju.

On je dodao da Alternativa od sutra počinje sa pripremama za izbore, a odluka je doneta na sastanku odbora stranke koji je održan danas popodne.

Alternativa za promene je prva stranka koja okuplja Albance koja je zvanično donela odluku o učešću na izborima za Nacionalni savet.

Naredne nedelje će o tome odlučivati Demokratska partija, rekao je FoNetu predsednik te stranke Nagip Arifi, a isto važi i za Partiju za demokratsko delovanje, kazao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Partija za demokratsko delovanje do sada je učestvovala na svim izborima za Nacionalni savet Albanaca, i onda kada su ih sve ostale stranke bojkotovale i kada je bilo i pretnji glasačima ispred biračkih mesta.

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa rekao je FoNetu da će ta stranka doneti odluku na sednici Predsedništva, koja bi trebalo da se održi uskoro.

Mustafa je rekao i da će svim liderima albanskih stranaka na jugu Srbije predložiti sastanak na kome bi se razgovaralo o izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari