Predsednik se sastao sa Ketrin Ešton u Beogradu 1Foto: EPA / DENNIS M. SABANGAN

U Novom dvoru, u pauzi između konsultacija sa političkim partijama o novom premijeru, predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa bivšom visokom komesarkom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Ona je u 15 časova napustila zgradu predsedništva. Neposredno pred njen izlazak, ljudi zaduženi za obezbeđenje zatražili su od prisutnih novinara i fotoreportera da odlože svoje mobilne telefone i foto-aparate, a od snimatelja da svoje kamere okrenu na suprotnu stranu.

Javnosti za sada nije poznato kojim povodom se predsednik Vučić sastao sa bivšom visokom funkcionerkom EU, a u njegovom kabinetu na to pitanje nisu odgovorili na pitanje Danasa.

Sputnjik spekuliše da bi bivša visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost, Ketrin Ešton, mogla bi uskoro da postane savetnik predsednika Vučića.

Prema informacijama Sputnjika, to je i bio jedan od glavnih razloga njene iznenadne današnje posete Vučiću, svega pet dana pošto je položio zakletvu i zvanično ušao u zgradu Predsedništva.

Posle susreta na Andrićevom vencu oko 15 časova, nekadašnja šefica evropske diplomatije nije se obraćala medijima. Baronica Ešton je britanska političarka koja je 2009. Godine na Samitu 27 zemalja EU u Briselu izabrana na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost. Pod njenom „palicom“ zvanično je započeo i politički dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić je za RTS naveo da se sastao sa Eštonovom, da su razgovarali o različitim temama, ali da nije bilo reči o bilo kakvom angažovanju za savetnika.

„Pustite vi pisanje medija. Na glavu mi se popele i ove žene iz Predsedništva, nije ih zanimala ni Eštonova, ni druge zvanice koje sam primio, sve htele danas da upoznaju Ralfa Fajnsa. Ketrin Ešton je veoma vredna, veoma sposobna žena, od nje sam mnogo toga naučio. Nadam se da će doći i ona na inauguraciju“, rekao je Vučić.

„Od Eštonove sam uvek mogao nešto da čujem, da naučim i saznam i uvek ću biti spreman da razgovaram s njom“, naveo je Vučić za B92.

Baronesa Ešton je britanska političarka koja je 2009. godine na Samitu 27 zemalja Evropske unije u Briselu izabrana na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Pod njenom „palicom“ zvanično je započeo i politički dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Tokom njenog mandata Srbija je postala kandidat za punopravno članstvo u EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i britanskog reditelja i glumca Ralfa Fajnsa, koji boravi u Beogradu u potrazi za lokacijama za njegov novi film.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, koje će biti nastavljene i sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari