Predsedništvo PSG zasedalo u novom sastavu 1Foto: Fonet/Matija Koković

Prva sednica Predsedništva Pokreta slobodnih građana u novom sastavu zakazana je za juče po podne, a na dnevnom redu bila je analiza vanredne Skupštine osnivača i predstojeći decembarski lokalni izbori u pet opštine u Srbiji, reklo je Danasu više članova Pokreta.

Posle odlaska Srđana Škora, Aide Ćirović i Gorana Markovića iz Predsedništva PSG, na Skupštini osnivača u prošlu subotu izabrani su novi članovi. To Predsedništvo PSG od tada čine Janko Baljak, Nikola Đuričko, Rade Veljanovski, Jene Maglai (predstavnik Saveta organizacija), Božo Prelević (poverenik za Beograd), Nebojša Milenković (poverenik za Vojvodinu), Slavoljub Nikolić (poverenik za zapadnu Srbiju), Snežana Tasov (poverenik za istočnu Srbiju) i predsednik Pokreta Saša Janković.

Može se pretpostaviti da će članovi Predsedništva imati puno tema za razgovor analizirajući sednicu Skupštine osnivača na kojoj se razgovaralo o situaciji u toj organizaciji koju je prošle nedelje zahvatio talas odlazaka ili distanciranja ljudi koji su Jankovića podržali u predsedničkoj kampanji nezadovoljni atmosferom koja je stvara posle izbora i načinom na koji se donose odluke. Deluje da su odlasci ovih dana zaustavili, ali bolji poznavaoci stvari unutar Pokreta kažu da se ne treba isključiti mogućnost novih, ukoliko se situacija ne popravi. U subotu je Janković ponudio i da se glasa o njegovom razrešenju, ali su članovi skupštine to jednoglasno odbili. PSG do naredne sednice Skupštine, prema našim saznanjima, očekuje pisanje političkog programa koji bi jasnije utemeljio opredeljenje ove organizacije.

Kada je reč o lokalnim izborima u Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Mionici i Preševu, kako nam je nedavno rečeno, Pokret slobodnih građana je formirao tim za izbore i to u četiri opštine. U PSG smatraju da ih je vlast odabrala kao pokaznu vežbu, verujući da će u njima uz pritiske i zloupotrebe ostvariti najbolji rezultat i reklamirati ga kao stanje u Srbiji. „Sa političkim partnerima gradimo strategiju zaštite svakog čoveka koji hoće slobodno da se kandiduje, odnosno glasa – u 21. veku usred Evrope suočavamo se sa batinašima, crnim džipovima i kriminalcima. Svaki osvojeni glas u takvim uslovima vredi hiljade u normalnoj situaciji, i tako ćemo svakog čoveka koji nam ga da i tretirati“.

Do zaključenja ovog izdanja Danasa iz PSG nismo dobili zvaničnu potvrdu naših saznanja o održavanju sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari