Predsedništvo SNS danas o novom premijeru 1Foto: EPA/ ANDREJ CUKIC

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) biće održana u 16 sati u centrali te političke partije u Beogradu i biće, kako se očekuje, posvećena izboru novog premijera, prenose agencije. Posle sednice biće održana konferencija za novinare, najavljeno je iz SNS-a.

Predstavnici SNS-a su u ponedeljak, posle konsultacija s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće o izboru mandatara za sastav nove Vlade Srbije, saopštili da SNS traži da novi premijer bude iz njihove stranke. Vučić, koji je i lider SNS, potom je izjavio da su njegova „viđenja o tome bila nešto drugačija“.

Imaćemo veoma zanimljivu sednicu Predsedništva stranke , možda u sredu ako uspem da uskladim državne oabveze jer država je uvek ispred partije, dodao je.

„Vidi se da nismo imali skoro stranačke forume. Mimo tih foruma su se dogovarali. Videćemo kako će izgledati na Predsedništvu“, rekao je on, prenosi Tanjug.

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je juče da novog premijera treba da izabere predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da za to nisu potrebne specijalne konsultacije, niti posebni razgovori unutar SNS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari