Predsedništvo SPS-a ovlastilo Dačića da razgovara o zajedničkoj izbornoj listi sa Vučićem 1Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) jednoglasno je danas podržalo predlog predsednika Ivice Dačića o stvaranju zajedničke izborne liste sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom (SNS) za predstojeće izbore, te je ovlastilo Dačića da o tome razgovara sa Vučićem.

Kako se navodi u saopštenje, Predsedništvo SPS-a je ocenilo da je koalicija sa SNS-om i Vučićem u proteklih sedam godina odlično funkcionisala u interesu razvoja Srbije i zaštite nacionalnih i državnih interesa.

„Ton takvoj saradnji davali su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, svojim ličnim odnosima i zajedničkim angažovanjem na brojnim državnim pitanjima“, navelo je Predsedništvo SPS-a.

Predsedništvo SPS-a je osudilo tvrdnje poslanice Marinike Tepić na račun Ivice Dačića o kupovini povlačenja priznanja Kosova.

„Cilj takvih napada i laži jeste zaustavljanje kampanje otpriznavanja, što potvrđuje da su u Prištini albanski separatisti i teroristi jedva dočekali izjavu Marinike Tepić. Imajući u vidu da je ona bila i predlagač Deklaracije o priznavanju genocida u Srebrenici, jasno je da ona, njen šef Dragan Đilas i Savez za Srbiju, rade protiv interesa Srbije“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari