Predstavnica omladine DS: Samo smo čekali predsednika 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Predsednik Zoran Lutovac posle dva sata razgovora nije znao da nam da odgovor na pitanje zbog čega smo raspušteni. Kada budemo dobili obrazloženje, onda ćemo da pričamo dalje – poručuje za Danas predstavnica Demokratske omladine Aleksandra Božić.

Kako sastanak sa predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem u nedelju nije dobio epilog, sudeći po novinskim napisima očekivalo se da omladina DS-a još uvek boravi u stranačkim prostorijama u Nušićevoj ulici, koje su zauzeli u subotu po podne, nezadovoljni odlukom o raspuštanju njihovog odbora. Međutim, na pomenutoj adresi predstavnika omladine DS-a juče nije bilo.

Reporteru Danasa, koji je u centralu DS-a došao juče nešto posle 13 časova, vrata je otvorio portir, koji ga je nakon ulaska u prostorije obavestio da omladinke i omladinci DS-a više nisu u centrali i predložio mu da ih eventualno potraži u prostorijama beogradskog odbora u Kolarčevoj 3. Tamo ih, takođe, nije zatekao.

Predstavnica Demokratske omladine Aleksandra Božić objašnjava za Danas da oni zapravo nisu blokirali sedište DS-a, kako su mediji u prvi mah preneli, već su bili poručili da će u prostorijama ostati dok predsednik Lutovac ne dođe da razgovara sa njima, što se i dogodilo u nedelju uveče.

– Posle razgovora sa predsednikom stranke mi smo počistili sve za sobom i izašli odatle, zato što smo ga čekali da bismo razgovarali. Mi smo došli tamo tražeći odgovore, jer je to mesto gde dolazimo kada imamo neka pitanja i kada treba da se sastanemo. Zvali smo Lutovca više puta, slali poruke i rekli da ga čekamo dokle god se ne pojavi – navodi Božić.

Ona ukazuje da, sve i da se Lutovac nije pojavio, to ne bi značilo da bi omladina blokirala ljude koji rade u stranci jer, kako ističe, oni nemaju potrebu da blokiraju sopstvenu organizaciju.

– Mi ne pravimo nikakvu listu zahteva. Mi samo želimo da znamo zbog čega smo raspušteni. Predsednik (Lutovac) u nedelju posle dva sata razgovora nije znao da nam da odgovor na to pitanje. Kada budemo dobili obrazloženje, onda ćemo da pričamo dalje. Ovako se nalazimo u „nebranom grožđu“ jer nas je zateklo sve što se desilo – kaže Božić i ponavlja da su članovi Demokratske omladine, nakon razgovora sa liderom DS Zoranom Lutovcem, stekli utisak da on nema tačan razlog niti obrazloženje zbog čega je došlo do njihovog raspuštanja.

Upitana da li očekuje da će dobiti obrazloženje od predsednika Lutovca, Božić odgovara da je pominjan sastanak u sredu, ali da očekuju da im pre susreta bude dostavljeno obrazloženje kako bi mogli da dođu pripremljeni i da pričaju o eventualnim neregularnostima ili stvarima koje su predstavljale problem.

– Ovako izgleda da je samo u pitanju demonstracija sile i ništa više – smatra Božić.

Na pitanje da li će nakon eventualnog dobijanja obrazloženja članovi Demokratske omladine ostati u stranci, ona odgovara „naravno“.

– Nas su od kad smo se pobunili protiv ove odluke vezivali za Aleksandra Vučića, Dragana Đilasa… Mi nismo ničiji. Mi smo članovi Demokratske stranke i samo se borimo da dobijemo obrazloženje zašto se donose odluke. Mi ne želimo da se od nas prave buduće „glasačke mašine“ koje će da dižu ruke. Ovim postupkom predsednika Izvršnog odbora je i te kako ugrožena demokratija u samoj organizaciji – naglašava Božić.

Ona podseća da članove Demokratske omladine niko iz stranke nije pozvao pre donošenja odluke kako bi čuo njihovu stranu priče. Božić poručuje da je odluka donesena jednostrano, te da ih niko nije obavestio o namerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari