Predstavnik MMF u Srbiji u oproštajnoj poseti premijerki 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijanom Sosom, koji završava mandat u Srbiji, o postignutim rezultatima tokom dosadašnje saradnje i novom aranžmanu potvrdjenom u junu ove godine, saopšteno je iz Vlade.

Sosa je istakao da je država sprovela opsežne mere za ublažavanje ekonomskih posledica tokom epidemiološke krize koje su održale privrednu aktivnost i omogućile rast BDP-a u prvom kvartalu.

Istakao je da je zadovoljan napetkom koji je Srbija postigla ekonomskim reformama poslednjih godina i da se to najbolje ogleda u činjenici da je novi aražman sa MMF-om isključivo savetodavnog karaktera.

Brnabić je, govoreći o novom programu, navela da je prioritet nastavak strukturnih reformi, kroz reformu javnih preduzeća, a posebna pažnja, biće usmerena na sprovođenje zelene agende i održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Ona je izrazila je očekivanje da će nastavak saradnje sa MMF biti uspešan kao do sada i poželela Sosi puno uspeha u daljem profesionalnom angažmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari