Potpredsednik Pokrajinskog odbora DS i poslanik u Skupštini Vojvodine Nenad Borović u izjavi za Danas kaže da, prema njegovim saznanjima, ne postoje poslanici koji bi napustili poslaničku grupu te stranke i prišli SNS-u.


„Ne znam da takvi postoje, a ukoliko postoje, sa sigurnošću tvrdim da nisam jedan od njih. Takođe, kolege poslanici koji dolaze iz Srema sigurno nisu od tih. Što se tiče ostalih, koliko znam, nikakvih iskakanja nema. Na lokalu postoje slučajevi gde pojedini odbornici odlaze u druge partije zbog egzistencije i raznih ponuda koje dobijaju. Postoji mogućnost da toga ima i na nivou Pokrajine, ali za sada nema zvaničnih informacija, jer bi ih ja znao kao potpredsednik Pokrajinskog odbora“, tvrdi Borović.

On ističe da je vladajuća koalicija u Skupštini Vojvodine stabilna i da će teško doći do raspisivanja pokrajinskih izbora, s obzirom na činjenicu da DS sa svojim koalicionim partnerima ima čvrstu većinu. „Trebalo bi da otpadne bar 15 poslanika, skoro četvrtina, pa da dođe do neke nestabilnosti i raspisivanja izbora. Ova koalicija deluje dosta stabilno. Odnosi unutar nje su korektni i bez problema“, zaključuje Borović za Danas.

Komentarišući moguće prekomponovanje vlasti u Pokrajini, iz SNS kažu da oni ne vrbuju poslanike DS, ali da su sa svima spremni na saradnju. „Glasine o tome proturaju se iz vrha DS u Vojvodini, čiji šefovi pokušavaju da sačuvaju stranačku disciplinu poslaničke većine u Skupštini Vojvodine“, saopštila je SNS, koja pritom konstatuje da je mandat svakog poslanika u njegovom vlasništvu, a ne u stranačkom.

Matematika

Da bi pokrajinska opozicija na čelu sa SNS i SPS u Skupštini APV sakupila potrebnu većinu za raspisivanje vanrednih izbora i srušila vladu Bojana Pajtića, potrebni su im glasovi svih ostalih poslaničkih grupa, izuzimajući DS. Neophodno im je svih 17 glasova poslanika iz vladajućih LSV (deset) i SVM (sedam), kao i petoro poslanika SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari