Prelević: Vučić želi da bude prikazan kao žrtva 1Foto: Beta/Milan Obradović

Advokat Božo Prelević izjavio je da je jedini cilj konferencije za novinare posle Saveta za nacionalnu bezbednost želja „da javnost zaključi kako je Aleksandar Vučić žrtva i da on napravi otklon od kriminalne grupe koja je bila deo Srpske napredne stranke“.

Prelević je na televiziji N1 rekao da je na delu „smešna kopija Brionskog plenuma kada je Tito tvrdio da nema veza sa prisluškivanjima i tajnim službama nego je to radio Aleksandar Ranković, a kad su ga pitali u čiju korist je to radio, nije znao da odgovori“.

Prelević je rekao da su u Srbiji mnogi prisluškivani već godinama, a da se sada vrh države čudi što je bilo prisluškivanja i preti krivičnim prijavama.

„Vučić je sad u problemu, ali on urušava sve sisteme u zemlji a onda se čudi što su svi sistemi srušeni, to je bezobrazluk“, rekao je Prelević i dodao da je sinoćnji nastup bio „par ekselans politički marketing“.

Dodao je da slike leševa advokati vide u većini takvih predmeta i da same po sebi fotografije ne znače ništa, a ponajmanje da je neko ubica.

Nismo čuli odgovor kako je moguće da ta kriminalna grupa toliko poraste, iako je mnogo stručnjaka ukazivalo na njih, rekao je Prlević i pitao „kako je to moglo da se to dešava u Partizanu gde nema nikoga ko nije režimski čovek, od Vučelića, preko žandarma i Novaka Nedića“.

Podsetio je da mediji već pet godina pišu o navijačima u službi SNS-a, još od izbora u Lučanima pa je po njegovoj oceni suštinsko pitanje kako će se boriti protiv kriminala ako se ne diraju državni organi pod čijim okriljem se sve dešavalo.

Prelević je rekao da su jeziviji od sinoćnjih snimaka bili snimci proslave rođenadana Aleksandra Vučića kojem su deca pevala u predsedništvu, te da je to „bilo kao u Severnoj Koreji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari