Premijerka Brnabić u raspravi sa Jeremićem na Tviteru 1Ana Brnabić Foto: Tviter

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na prozivke Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, koje je on izneo na društvenoj mreži Tviter.

Počelo je tako što je Jeremić napisao da „porodica Brnabić računa na to da će nakon pada diktature moći slobodno da živi u inostranstvu uživajući u imetku stečenom tokom fingiranja premijerske funkcije“.

„Jedino se tako može objasniti nonšalancija sa kojom se odnose prema očiglednom sukobu interesa. Jako se varaju“, istakao je Jeremić, na šta mu je premijerka sa privatnog naloga na Tviteru odgovorila da mu čestita „na još jednom muškom i junačkom napadu“.

„Nešto si ti ipak pogrešio… Nisam ja dobila 200.000 dolara od katarske ambasade u Berlinu, nego ti. A što se lopovluka i korupcije tiče, ti i tvoje kolege neprevaziđeni ste u savremenoj srpskoj istoriji. Aj’ ostaj mi zdravo!“, poručila mu je Brnabić.

Jeremić je na to odgovorio da su na vlasti već šest godina i da su detaljno ispitivali sve njegove finansije – legalno i nelegalno i da nije pronađeno ništa sporno, ali njoj i njenom bratu „neće biti utočišta“.

„Nemoj da se nerviraš. Pomenem Katar i odmah planeš… Šta je problem objasniti za šta se dobilo 200.000 dolaraod strane ambasade iz strane zemlje?“, rekla je predsednica vlade.

Na kraju se Brnabić izvinila Jeremiću poručivši mu da ne može da se sa njim valjau u blatu.

„Koliko god to bilo zanimljivo i koliko god mi je primamljivo da ti odgovorim na svaku laž i uvredu, nemam vremena. Čoveče, da li si ti uopšte svestan u kakvom stanju ste zemlju ostavili i šta sada sve treba uraditi?“, tvitnula je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari