Pretnje Nataši Jeremić ispred zgrade u kojoj živi 1Foto: N1

Savez za Srbiju saopštio je da je danas u Beogradu nepoznato lice presrelo Natašu Jeremić, novinarku i suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, ispred zgrade u kojoj živi i uputilo joj niz najvulgarnijih uvreda i direktnih pretnji po fizički integritet nje i njene porodice.

Nataša Jeremić je, kako se navodi, prijavila slučaj u policijskoj stanici Vračar, u kojoj su dežurni službenici postupali izuzetno korektno i profesionalno.

„Ovakvi napadi su posledica agresivne hajke koju režim sprovodi protiv svih neistomišljenika, crtajući im mete na čelu, samo zbog toga što se usuđuju da upute javnu kritiku u vezi sa stanjem u državi“, navedeno je u saopštenju. Savez je ukazao da je posebno zabrinjavajuće što su na udar došle i njihove porodice.

U saopštenju se podseća i da je 14. decembra 2018. godine upućeno preteće pismo Vuku Jeremiću od anonimnog pošiljaoca, potpisano kao „Srpski zavetnici“, u kome su mu upućene pretnje smrću, kao i njegovoj supruzi i njihovom detetu.

MUP je saopštio d aje policija u Beogradu uhapsila je V. D. (68) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je danas oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić. Policija je ubrzo nakon prijavljenog događaja identifikovala i uhapsila osumnjičenog, navodi se u saopštenju MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari