Prijem u ruskoj ambasadi, pismo za Putina 1Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras prijemu u ambasadi Rusije povodom Dana branilaca otadžbine i ambasadoru Aleksandru Čepurinu uručio pismo za predsednika Vladimira Putina u kome je, između ostalog, zahvalio na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije.

Vučić je u pismu, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ponovio koliko je srećan što politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Rusije stalno i stabilno napreduju.

„Želim zato da vam zahvalim na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije, jer tako umnogome poboljšavamo operativno-funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, čineći izvesnijom našu mirnu budućnost“, navodi se u pismu. Vučić je ukazao da je Dan branilaca otadžbine veliki praznik i s pravom simbol herojstva, slave i patriotizma ruske vojske, važan svim poštovaocima onih koji, braneći interese Rusije, garantuju njenu stabilnost i bezbednost.

„Ruski narod je, kroz istoriju, podnosio velike žrtve u borbi za mir, slobodu i nezavisnost, i to će zauvek ostati najsvetliji primeri vernog služenja otadžbini“, napisao je Vučić i dodao da mu je čast što je i srpski narod, rame uz rame sa ruskim narodom, svojim herojskim podvizima obezbedio bolju budućnost za naredne generacije. „Njihova zajednička plemenita misija, u težnji da svet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na večitu zahvalnost, ali i podseća na uzajamno poštovanje i jake veze među našim bratskim narodima“, naveo je Vučić.

On je dodao da ga iskreno raduje činjenica da i sadašnje generacije branilaca otadžbine sa istim požrtvovanjem nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih prethodnika. Sputnjik je preneo da su prijemu prisustvovali ministri Nenad Popović, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, patrijarh Irinej, kao i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Beogradski mediji su ranije objavili da su se pre prijema u ambasadi Rusije, Vučić i Dodik sastali u Predsendištvu i razgovarali o „strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari