Prijemni ispit za nova mesta javnotužilačkih pripravnika 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović pozdravila je danas kandidate koji su polagali prijemni ispit za nova mesta javnotužilačkih pripravnika, u okviru konkursa koji je Ministarstvo pravde raspisalo krajem 2017. godine za prijem novih 160 sudijskih i tužilačkih pripravnika u Srbiji.

Prijemni ispit za kandidate koji su se prijavili za nova javnotužilačka mesta organizovan je danas u isto vreme, na četiri pravna fakulteta, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, od strane Pravosudne akademije.

Za 39 mesta tužilačkih pripravnika prijavilo se 247 kandidata, dok se za 121 mesto sudijskih pripravnika prijavilo 500 kandidata, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Testovi za tužilačke pripravnike počeli su sinhronizovano u 11 sati u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, a Kuburović je istakla da se prvi put u Srbiji na taj način sprovodi test.

Svi zainteresovani mogli su uživo da prate polaganje ispita na sajtu Pravosudne akademije iz sva četiri grada.

Prijemni ispit za sudijske pripravnike biće održan u utorak, 5. juna, po istom principu kao i za tužilačke pripravnike.

Ministarstvo pravde krajem 2017. godine raspisalo je konkurs za prijem 160 sudijskih i tužilačkih pripravnika za osnovne i više sudove, kao i za osnovna i viša tužilaštva u Srbiji.

Kandidati koji su se prijavili, biće rangirani na osnovu postignutog uspeha tokom studiranja i postignutog rezultata na testu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari