Pristalice SNS-a organizovale kontra akciju na inicijativu "Bukom protiv diktature" (VIDEO) 1Foto: Beta/Milan Obradović (Arhiva)

Nakon aplauza podrške medicinarima i akcije „Bukom protiv diktature“, došlo je do kontra protesta pristalica vladajuće partije, sudeći prema snimcima sa društvenih mreža, nešto manjeg intenziteta u odnosu na jučerašnji i bez bakljade.

Pola sata nakon protesta „Bukom protiv diktature, drugi dan po redu stranački simpatizeri su poslali poruke podrške vladajućoj SNS, uz kritike opozicije.

Na ovaj način aktivisti SNS i pojedini građani, još jedno veče, napravili su kontra performans akcijama građana koji kritikuju vlast.

Do sada nije bilo ozbiljnijih reakcija simpatizera SNS kao ni bakljade koja je sinoć obeležila akciju.

Zanimljivo je da je u jednom trenutku, sudeći prema snimku iz okoline hotela Jugoslavija u Beogradu, došlo do nadglašavanja suprotstavljenih strana.

Dok su jedni, slično kao i juče, uzvikivali parole protiv lidera opozicije Dragana Đilasa, sa druge strane se čula buka, zviždanje i prozivke na račun predsednika Srbije i prvog čoveka SNS Aleksandra Vučića.

Čini se da je novo kreativno rešenje, posle brojnih kritika zbog paljenja baklji, ispaljivanje vatrometa.

Akcija je tako prošla bez bakljade, ali uz vatromet, što je bio povod da tviteraši performans nazovu „Nova godina po #SNS kalendaru“.

Akcija „Digni glas: Bukom protiv diktature“ okupila je građane kako bi iskazali nezadovoljstvo upravljanjem epidemijom u zemlji i političkim odlukama vlasti, u 20.05 časova posle tradicionalnog aplauza podrške medicinskim radnicima.

Incident u Novom Sadu, reagovala policija

Desetak mladića večeras je sa krovova zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara od broja 41 do 43 napravilo bakljadu i vatromet u znak podrške Vladi Srbije, zbog čega su ih stanari zgrade prijavili policiji jer ne znaju ko su a tvrde da nisu stanari tih zgrada.

Kako Beta saznaje, upravnica zgrade je pozvala policiju da uđe u zgradu i na krovu proveri ko su mladići koji se na njemu nalaze.

Policija je došla sa tri automobile, a stigla i policijska marica sa pripadnicima inteventne.

Stanari tvrde da su mladići oko 17.45 došli belim kombijem. Sa sobom su uneli miksetu, zvučnicike i tonsku opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari