Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je sinoćda se novcem iz vojnog budžeta ne pomaže skrivanje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića i poručio da evropske integracije nisu uslovljene pristupanjem NATO.

Upitan u intervjuu za RTS da li postoji mogućnost da neko iz vojske pomaže Mladiću i Hadžiću, Šutanovac je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li neko od generala u penziji ima kontakte sa njima, ali može precizno da kaže da se novcem iz vojnog budžeta ne pomaže njihovo skrivanje.

Šutanovac je precizirao da evropske integracije nisu uslovljene pristupanjem NATO, ali je napomenuo da Srbija ne sme ostati u prošlosti. Prema njegovim rečima, loše iskustvo sa tom organizacijom u prošlosti ne sme sprečiti Srbiju da se priključi tom savezu i ide ka budućnosti.

Do tada će on, kao ministar odbrane, kako prenosi RTS, sprovoditi važeću politiku neutralnosti koju je izglasao srpski parlament. I pored zalaganja za pristup zapadnom vojnom savezu, Šutanovac kaže da je otvoreno rekao svojim sagovornicima da uloga NATO u obučavanju kosovskih snaga bezbednosti nije dobra odluka, jer je Kosovo kriminalizovano društvo i crna rupa u Evropi.

Govoreći o stanju u Vojsci Srbije Šutanovac je rekao da će se ekonomska kriza sigurno osetiti i u VS, ali da reforme zbog toga neće biti zaustavljene. U svakoj krizi dolazi do pada standarada, dodao je on i naglasio da je vojni budžet za poslednje dve godine smanjen za sedam milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari