Prodanović: Pokušaj ubistva politički inspirisan Nedimović: Napad se ne može povezati sa politikom 1

– Zahtevam od nadležnih organa da slučaj pucnjave na moju kuću brzo reše. Pucnji su pokušaj ubistva, ali me neće uplašiti i nastaviću da se borim sa političkim neprijateljima. Jasno je da iza ovog napada stoji politika – kaže za Danas Aleksandar Prodanović, predsednik Izvršnog odbora stranke Zajedno za Srbiju, na čiju kuću je u sredu ujutru pucano iz kola u pokretu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović za naš list navodi da se ovaj napad ne može povezati sa politikom, da se treba suzdržati od komentara dok nadležni organi ne urade svoj posao i da je dobio uveravanja od policije da čini sve da rasvetli ovaj slučaj kao i da se tako nešto više ne ponovi.

Prodanović za naš list navodi da je bezbednost građana u Srbiji smanjena i da se to vidi na slučaju Savamale u Beogradu i sada pucnjavom na njegovu kuću.

– Ne znam ko je to uradio. U Skupštini opštine Sremska Mitrovica sam postavljao odbornička pitanja kojima sam ukazivao na spregu kriminala i politike. Očigledno je da to sadašnjoj SNS vlasti smeta. Ali ja neću odustati. Od 2000. sam u javnom životu. Nisam privatnik i ne dugujem nikom ništa. Jedine neprijatelje koje imam stekao sam u politici. Izgleda da sam svojim skupštinskim govorima iznervirao neke lokalne moćnike koji su posle proteklih izbora umislili da su svemogući – navodi Prodanović.

On ističe da će insistirati na tome da se slučaj brzo reši jer postoji snimak automobila iz kojeg je pucano sa kamera okolnih kuća.

– Biću uporan u tome, ali iskustvo pokazuje da kad god put istrage vodi do moćnika, slučaj ne bude rešen. Potpuno je jasno da ova vlast generiše vezu kriminala i politike i na to sam ukazivao svojim istupima u gradskom parlamentu. Ako su mislili da će me zaplašiti, nisu. Pogrešili su s kim se zameraju – ukazuje Prodanović.

Na pitanje da li ga je posle pucnjave pozvao neko iz SNS, on odgovara da su ga zvali brojni ljudi iz različitih stranaka, među kojima i Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice, iz redova SNS.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović za naš list navodi da čim je čuo šta se dogodilo pozvao Prodanovića i ponudio mu pomoć.

– Ovakvi događaji se ranije nisu dešavali i osuđujem ovo što se desilo. To ne mogu da povežem sa politikom. Sa stanovišta rada lokalne uprave politička opcija kojoj Prodanović pripada nema veliki značaj, te se treba suzdržati od takvih komentara. Sačekajmo da nadležni organi urade svoj posao. Dobio sam uveravanja od policije da ona radi na ovom slučaju – istakao je Nedimović.

Na pitanje Danasa šta će on kao prvi čovek grada uraditi ne bi li se osećaj bezbednosti građana povećao, on odgovara da građani ne treba da brinu jer policija i svi nadležni organi rade na njihovoj bezbednosti.

Podsetimo, oko tri sata iza ponoći u noći između utorka i srede, na kuću Aleksandra Prodanovića, lidera Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju, ispaljena su četiri metka iz pištolja. Tri metka su završila u vratima, dok ih je četvrti probio završivši u unutrašnjosti kuće. U pucnjavi je pričinjena materijalna šteta, nije bilo povređenih. Prodanović je u trenutku pucnjave bio sam u kući.

ZZS:Institucije da rade svoj posao

Stranka Zajedno za Srbiju saopštila je da od nadležnih očekuje da ovaj slučaj hitno bude rešen i da počinitelji budu privedeni pravdi. ZZS je ocenila da ovaj napad pokazuje da građani Srbije nisu bezbedni. „Svedoci smo bezbednosnih pretnji za sve građane i neefikasnosti institucija odnosno odsustva želje da se bave svojim poslom. Bez obzira na to ko je ugrožen, političar ili bilo koji građanin, zahtevamo da se ovaj slučaj hitno razreši i da kukavice koje pucaju na kuću pristojne mitrovačke porodice budu privedene pred lice pravde“, ukazuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari