Protest ispred Predsedništva Srbije: Vučić radi na stvaranju albanske države 1

Pokret „Oslobđenje“ je danas u Beogradu priredio protest ispred Predsedništva Srbije zbog poziva predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije građanima da glasaju na današnjih izborima na Kosovu.

Uz zahtev da Srbi bojkotuju „ilegalne kosovske izbore“, nekoliko desetina pristalica „Oslobođenja“ se okupilo pod transparentom s Vučićevim likom i natpisom „Izdajnik“.

Predsednik tog pokreta Mlađan Đorđević je u govoru rekao da vlast u Beogradu radi „na kreiranju nezavisne albanske države na Kosovu i Metohiji“.

„Vučić poziva Srbe da glasaju i učestvuju na izborima za parlament takozvanog nezavisnog Кosova. Na tim izborima može da se glasa samo sa kosovskim dokumentima, a režim preko kriminalaca iz Srpske liste primorava Srbe na Kosmetu da glasaju. To je strašan vid pritiska da se prihvati takozvana kosovska država“, rekao je Đorđević.

Ukazao je da vlast u Beogradu „obmanjuje i laže građane“, govoreći da se radi o pokrajinskim izborima.

„Pokrajinske izbore raspisuju institucije Srbije, što danas nije slučaj. Ovo danas su izbori za organe albanske para-države na teritoriji Republike Srbije, a Vučić njima pruža legitimitet i podršku“, rekao je on.

Đorđević je oceno da Vučić time vrši krivična dela priznavanja okupacije i ugrožavanja teritorijalne celine, za šta su predviđene zatvorske kazne.

Sa skupa je predsedniku Srbije poručeno da će „kad-tad pred pravosudnim organima odgovarati za izdaju Kosova i Metohije“, a na ogradi Predsedništva su ostavljene policijske lisice.

Na Kosovu se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, na kojima će građani birati 120 poslanika osmog saziva Skupštine. Među Srbima su prijavljene tri izborne liste, dok je u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom 101 biračko mesto.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Protest ispred Predsedništva Srbije: Vučić radi na stvaranju albanske države”

  1. Ja koliko se razumem u matematiku vidim 7 (sedam) osoba. Pa ovi bi u kućni savet ne mogu da se uguraju, a kamo li da čine neku političku snagu. Trebao je kum gospodinu Đorđeviću da pokloni kombi svojih mladih talenata u usponu sa se ovaj ne bi brukao (8+1).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.