Protest protiv zuluma naprednjaka i medijskog mraka 1Milan Stamatović na protestu na Zlatiboru Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, i Boško Obradović, predsednik Dveri, organizovaće u subotu, 16.septembra, protest pod nazivom Marš na Beograd.

Demonstranti će se okupiti u 14 časova ispred TV Pink, potom će u 16 časova protestovati ispred Vlade Srbije, a potom će krenuti u protestnu šetnju do RTS, od čijeg Programskog odbora je ranije zatraženo da se, kako je Stamatović rekao, ta medijska kuća otvori za sve političke stavove i da postane istinski javni medijski servis svih građana Srbije.

Istakavši da se protest organizuje „protiv zuluma SNS i u ime svih uniženih građana Srbije“, Stamatović je pozvao da se Maršu na Beograd pridruže svi „razočarani i obespravljeni, kao i građani koji se osećaju prevarenim od strane aktuelne vlasti, posebno radnici i penzioneri, kojima su smanjene plate i penzije, oni koji nemaju novca za polazak dece u školu, zdravstveni radnici i policijci, kao i oni koje, zbog dugova bankama, izvršitelji izbacuju iz domova“.

On je objasnio da će iz zapadne Srbije biti organizovan odlazak u Beograd i da će taj protest biti posvećen slobodi medija i govora, što je, kako je rekao, uslov za uspostavljanje demokratije i održavanje slobodnih izbora.

– Krećemo iz zapadne Srbije da pronesemo pelcer slobode i borbe za slobodu medija, okupljanja, političkog organizovanja i javnog govora, za slobodu državnih institucija. Želimo da se usprotivimo represiji, poručio je Stamatović i dodao da je „važno da Srbija počne da se budu i da je potrebno da se ukine medijski mrak, kako bi istina stigla do svih građana Srbije“.

– Srbiji je potrebna decentralizacija da ne moramo svi da putujemo u Beograd kako bismo dobili nekakvu pomoć iz republičkog budžeta, već je potrebno da se Srbija ravnomerno razvija i da se iskoriste prirodni i drugi resursi u svim lokalnim samoupravama, poručio je Stamatović .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari