Protest radikala zbog Bajdena 1Foto: Tviter srpski radikali

Pristalice SRS-a sa liderom Vojislavom Šešeljem na čelu okupili su se danas popodne u blizini zgrade predsednika Srbije protestujući zbog posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena.

Učesnici protesta pokušali su da, sa platoa ispred Starog dvora priđu zgradi predsednika Republike, ali ih je kordon policije u tome sprečio.

„Mi srpski radikali okupili smo se ovde zato što je zlikovac Džozef Bajden opet, svojim prisustvom, opoganio svetu srpsku zemlju“, izjavio je Šešelj.

Šešelj je na protest došao iz Skupštine Srbije sa poslanicima SRS, u majicama sa likom američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, u pratnji nacionalističkih pesama sa razglasa, prošli su platoom ispred Skupštine Grada do parka ispred Predsedništva, gde su zaustavljeni.

Ispred kordona policije, on je rekao da su došli da Bajdenu poruče da, ma koliko zvaničnici vlasti Srbije pred njim „puzali“, da ga Srbija „mrzi“ i da nikada neće zaboraviti da je bio jedan od zagovornika bombardovanja Srbije i otimanja Kosova i Metohije, kao i delova Republike Srpske i čitave Republike Srpske Krajine.

Takav zločinac, rekao je Šešelj, opet ovde uživa počasti.

Protest radikala zbog Bajdena 2

Srpska garda je postrojena da dočeka srpskog arhineprijatelja, dodao je on, uz negodovanje pristalica. Šešelj je podsetio na pojedine Bajdenove izjave, navodeći da je on Srbe nazivao „nepismenim degenericime, „asapinima i agresorima“.

Šešelj je ocenio da će Srbija i Rusija uskoro udružiti, pošto prozapadni režim u Srbiji ode sa scene i dođu radikali na vlast, uz napomenu da Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, koji se sastaju sa Bajdenom, lažu da je dobrodošao, jer ga srpski narod ne podnosi.

Ipak, Šešelj je ocenio da SAD imaju perspektiv u- u Donaldu Trampu.

Prema njegovim rečima srpski radikali iz sve snage podržavaju Trampa jer je iskren, častan, donosi mir čovečanstvu i vraća ponos Americi.

Lider radikala je pozvao „braću Srbe“ u SAD da glasaju za republikanskog kandidata za predsednika SAD uz poruku: Vote Tramp!

Skup radikala, koji su nosili majice „Glasaj za Trampa“ protekao je bez incidenata uz jako policijsko obezbeđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari