Prva opoziciona "Slobodna zona" u Nišu 25. maja 1Foto: FB/1 od 5 miliona Niš

U Nišu će sutra, u subotu 25. maja, na platou ispred Tržnog centra „Kalča“, biti održana prva „Zona slobode“, u organizaciji lokalnog Saveza za promene (SZP). Sa građanima će razgovarati čelnici niških odbora Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG) i Pokreta za preokret (PZP).

Predsednik niškog odbora DS Miodrag Stanković kaže za Danas da će predstavnici ovih političkih stranaka i on razgovarati sa građanima o problemima koje imaju, te saslušati primedbe na rad vlasti, ali i opozicije „koja je nekada bila vlast“. On kaže da će opozicioni predstavnici saslušati, a i uvažiti sugestije i predloge građana vezane za njihove životne situacije i probleme.

– Planiramo da uskoro organizujemo i protest ispred Gradske kuće (u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća, p. a.), a povod će biti punih sedam godina vlasti Srpske napredne stranke u Nišu (SNS). Uskoro ćemo obavestiti građane o datumu protesta- rekao je za Danas Stanković.

On je kazao da će prva „Zona slobode“ trajati od 12 do 15 časova. „Zone“ će se ubuduće održavati svake subote, na različitim lokacijama i u različitim terminima, o čemu će građani biti obavešteni. Prema najavama, ovakve zone su nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji su se održavali svakog petka, od 31. marta 2018. do 19. aprila ove godine.

Organizatori „Zone“ u Nišu su SzP, PSG, Nova stranka i Pokret mladih „Za Niš bez straha“, koji je organizovao i niški protest „1 od 5 miliona“. Članice niškog SzS su DS, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri, Pokret za preokret, Zdrava Srbija, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari