PSG: Bes vlasti prema slobodi znači diktaturu 1

Diktatura u Srbiji iz puzajuće prelazi u otvorenu fazu.

Bes predsednice Vlade, Ane Brnabić, zbog toga što se istraživački mediji bave imovinom političara nije nikakvo iznenađenje niti greška, već tačno odslikava odnos vlasti u Srbiji prema javnom interesu, slobodi i pravima građana. To se može rešiti samo smenom vlasti, nikako lažnim reformama ili novim zakonima, smatra Pokret slobodnih građana.

Kako navode u saopštenju, Srbija sve brže nazaduje u svim oblastima od kojih zavisi kvalitet života i ostvarivanje prava građana. Predstavnici vlasti, kako ističe PSG više se i ne libe da otvoreno iskažu prezir prema preostalim mrvicama slobode medija, propisima o socijalnoj sigurnosti, pravima radnika, vladavini prava.

„Na mesnim izborima u Kruševcu vladajuća stranka upisala je sebi pobedu sa 98,5 odsto glasova, rezultat koga se klone i jednopartijski sistemi. Demokratske institucije su potpuno obesmišljene. Pokret slobodnih građana ponavlja da se rešenje mora tražiti u što bržoj smeni ove vlasti, saradnjom svih demokratskih snaga uz momentalni prekid učešća u obesmišljavanju institucija, lažnim reformskim procesima i dijalozima. Tek posle pobede i lustracije moći će se ponovo graditi normalan život i demokratija“, navodi PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari