Foto: Miloš Miljković

To je danas rekao lider PSG Saša Janković na konferenciji za medije.

Božo Prelević, poverenik PSG za Beograd, istakao je da se za samo četiri meseca na osnovu zvaničnih statističkih podataka, broj birača na opštini Vračar podigao za 5.000. Prema njegovim rečima, situacija na opštini Zvezdara je još frapantnija, jer je na pomenutoj opštini za isti vremenski period broj glasača povećan za deset hiljada. Prelević je podsetio da se prema svim dostupnim statističkim podacima, radi o dve opštine koje godinama unazad beleže blagi pad stanovništva.

– Prema saznanjima koje imamo, u centralne beogradske opštine dovode se glasači iz unutrašnjosti, koji na prestoničkim izborima treba da glasaju za SNS. To znači da će o sudbini građana Beograda odlučivati partijski poslušnici dovedeni iz unutrašnjosti, jer sadašnja vlast očigledno nije uspela da raskopanim i zakrčenim gradom ubedi Beograđane da glasaju za njih – naglasio je Prelević.

Lider PSG Saša Janković poručio je da pošten čovek ne krade izbore i pozvao sve građane koji žele da slobodno biraju i da pošteno budu birani, na odbranu svog prava. Komentarišući izjavu gradskog menadžera Gorana Vesića, koji je kazao da iznošenjem podataka o rastu broja stanovnika u beogradskim opštinama PSG pokušava da spremi alibi za poraz koji će pretrpeti na izborima, Janković je upitao građane i građanke Srbiji da li i dalje žele da trpe takve elementarne uvrede inteligencije.

– Za samo četiri meseca, birački sastav Vračara povećan je za deset odsto, što se sa izlaznošću od 50 procenata pretvara u 20 odsto. Šta tu ima da se dokazuje? Sadašnja vlast nam poručuje da ne trebamo da verujemo svojim očima i ušima, već da verujemo njima. Ukoliko građani Srbije zaista veruju da se prirodnim putem na Vračar za tako kratak period doselilo još deset posto od ukupnog broja stanovništva, onda svaka čast. Ne pada nam napamet da išta dokazujemo Goranu Vesiću, jer je on taj koji će jednoga dana morati da odgovara za sve što je radio građanima prestonice – podvukao je Janković.

On je pozvao građane na skup u petak u Beogradu koji će, kako je kazao, biti posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora. Janković je istako da su svi dobrodošli – i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati. Predsednik PSG je rekao da on neće govoriti na tom skupu, a da su dobrodošli svi koji „žele slobodno da biraju i da budu birani“.