PSG: Vratiti vladavinu prava 1Foto: Logo

Beograd je samo prva stepenica vraćanja Srbije na normalan istorijski put, ocenio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković i naglasio da su svi zahtevi koalicije koja predlaže Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda ostvarivi, samo ako se promene izvedu u celoj Srbiji.

Moramo vratiti u Srbiju vladavinu prava, slobodu, poštovanje zakona, jer država ne sme da bude poprište unutarstranačkih klanova i podele plena, rekao je Janković na konferenciji za novinare, na kojoj se u PSG kolektivno učlanila sindikalna organizacija radnika GSP – Pravda.

Janković je rekao da mu je veoma drago što se sindikat GSP- Pravda pridružio PSG jer se mora razgovarati o pravima radnika.

On je podsetio na izjave resornih ministara da ne mogu da se bave pravima radnika u privatnim firmama, napominjući da se koalicija okupljena oko Đilasa zalaže za podjednaku zaštitu radnika u privatnim, državnim i javnim preduzećima.

Verujem da ćemo biti u prilici da to pokažemo posle beogradskih izbora, rekao je Janković i naglasio da gradska preduzeća ne služe da stiču profit, već da građanima pružaju najeftinije i najkvalitetnje usluge.

Janković je najavio i da će opozicione stranke u nedelju 4. februara u 19 sati ispred RTS organizovati proteste za slobodne medije u Srbiji i podsetiće tu medijsku kuću da je servis svih građana, a ne samo Srpske napredne stranke.

Janković je, na više puta ponovljeno pitanje Studija B i TV Pink da je Dragana Đilasa označio kao organizatora izborne krađe na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, rekao da ne zna o čemu govore i da je ispod svakog nivoa komentarisati tračeve.

Ja sam izuzetno tolerantan čovek i na konvenciji koju smo imali rekli smo da ćemo pokazati da smo drugačiji. Uz uvažavanje posla koji radite, molim vas da održimo kakav takav nivo na javnoj sceni, ogovaranje, tračeve ne bih dizao na nivo konferencije za štampu, rekao je Janković i dodao da mu je žao ako nisu zadovoljni njegovim odgovorom.

Dragan Đilas nije govorio na konferenciji za novinare, niti je odgovarao na pitanja, a rekao je samo da sa Jankovićem „ima sjajan odnos“.

Predsednik sindikalne organizacije GSP-Pravda Dragan Stojković rekao je da smatra da su pravda i sloboda temelji na kojima se mora graditi normalno društvo i da sa PSG deli zajedničke ciljeve, vrednosti i principe.

Ovo nije ugovor, naš sindikat je slobodan, nije vezan za bilo koju grupaciju, naš cilj je zaštita radnika, rekao je Stojković.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari