PSG: Vrhovni kasacioni sud radi u službi banaka, a na štetu građana 1Foto: vk.sud.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da se pravnim stavom Vrhovnog kasacionog suda (VKS) o obračunu troškova bankarskih kredita, „dodatno urušavaju temelji već narušene pravne sigurnosti“.

Član Predsedništva PSG advokat Aleksandar Petrović ocenio je da je na sednici 16. septembra, VKS doneo dve odluke kojima se „faktički ozakonjuju“ do sada nezakonita postupanja banaka prilikom uračunavanja troškova obrade kredita i prevaljivanja na klijente troška naplata premija kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita.

„Sramotno je da se najviša sudska instanca, čije sudije treba da prestavljaju intelektualni i duhovni uzor, stavlja u službu određenih interesnih grupa. Odluke Vrhovnog kasacionog suda su u direktnoj suprotnosti kako sa prethodnim stavovima i odlukama istog tog suda tako i sa stotinama hiljada pravosnažnih presuda sudova širom zemlje“, naveo je Petrović a preneo PSG.

Iz tog pokreta su pozvali građane na sutrašnji protest advokata pod nazivom „Ni korak nazad“ u 12 časova ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari