PSG: Zabrinutost zbog naslovne strane 1Foto: Fonet/Imre Szabo

Pokret slobodnih građana zabrinut je zbog današnje naslovne strane „Večernjih novosti“, koje su u delimičnom vlasništvu države, na kojoj se premijer Makedonije Zoran Zaev na tabloidan način optužuje za planiranje teških krivičnih dela na štetu Srbije.

Pored pokušaja diskreditacije legitimnog predsednika vlade susedne države, time se stvara atmosfera nepoverenja između dva bliska i prijateljska naroda, a čitav region opet dolazi u žižu međunarodne javnosti po konfliktnim scenarijima i teorijama zavera, navodi se u saopštenju PSG.

Posebno smo zabrinuti, dodaje se, zbog ponovnog manipulisanja navodnim „informacijama iz službi“ od strane autora ovakvih tekstova i njihovih naručioca.

Ako takve informacije zaista postoje, one su dokaz zloupotreba od strane bezbednosnih agencija, a ako su izmišljene, onda predstavljaju zloupotrebu službi od strane centara političke moći koji se zaklanjaju iza tuđeg imena, navodi PSG.

Građani Srbije zaslužuju službe bezbednosti koje će biti visokog integriteta, zaštićene od politikantskih zloupotreba različitih frakcija vlasti i profesionalne, kao što zaslužuju i pravosuđe koje će na sve ovakve i slične afere staviti tačku pravnosnažnim sudskim odlukama i medije koji će o tome objektivno i bez straha izveštavati, stoji u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari