PSS pozvao direktora za finansije Telekoma Srbije da se oglasi povodom aktuelne afere 1Foto: Zoran Spahić

Pokret Slobodna Srbija (PSS) pozvao je izvršnog direktora za finansije kompanije Telekom Srbija Milenka Dželetovića da se napokon oglasi povodom afera vezanih za tu kompaniju i da kaže nešto o njenom finansijskom stanju.

U saopštenju Pokreta napominje se da je on dužan da to učini, ali da umesto toga „mudro ćuti“ i ne oglašava se, uprkos tome što je finansijsko poslovanje u njegovoj nadležnosti.

„Da li je prof. Dr. Dželetović siguran u svoju fotelju zbog toga što je zadužio skoro ceo SNS diplomama, ostaje da vidimo u narednom periodu“, saopštili su iz PSS-a.

Oni su naveli da su istraživanjem afere u Telekomu, došli su i do „zanimljivosti da je profesor Milenko Dželetović bio mentor Drašku Markoviću”.

„Marković, koji se u javnosti proslavio napadom na Mariniku Tepić, pred mnogobrojnim kamerama, diplomirao je u 49. godini”, piše u saopštenju.

Iz Pokreta su kazali da je Dželetović svojevremeno mentorisao i doktorsku disertaciju nekadašnje ministarke finansija, a sadašnje guvernerke Narodne banke Jorgovanke Tabaković za koju „postoji opravdana sumnja sumnja da je plagirana”.

„Bilo bi nužno i da profesor Dželetović objasni javnosti kakvi su bili studenti Milorad Gačić, bivši vlasnik pečenjare a sada direktor EPS-a, kao i Igor Bečić, bivši kondukter. Na kraju, gospodine Dželetoviću, da li se ne oglašavate jer ste zauzeti izdavanjem sumnjivih diploma, ili smatrate da je ovo ‘zlatno’ doba Telekoma Srbija?”, zaključuje se u saopštenju PSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari