PSS: Rizičnim grupama u prosveti omogućiti onlajn rad 1Pokret Slobodna Srbija Foto: N1

Pokret „Slobodna Srbija“ u otvorenom pismu Kriznom štabu upozorio je da među 100.000 zaposlenih u prosveti izvestan broj nastavnika spada u neku od rizičnih grupa, i tražio hitnu odluku da se uz dostavljenu medicinsku dokumentaciju tim radnicima omogući onlajn nastava i bezbedan rad.

„Slobodna Srbija“ je navela da jedan broj zaposlenih u prosveti živi u domaćinstvu sa hroničnim bolesnicima, onima koji pate od autoimunih bolesti, i onkološkim pacijentima, te je neophodno da nastavu obavljaju onlajn, kako ne bi ugrozili njihovo narušeno zdravlje.

Zaposlenima na održavanju higijene koji spadaju u rizičnu grupu, takođe, kako su dodali treba „obezbediti uslove za rad u kojima neće biti izloženi opasnosti“.

„Ukoliko je za postupak utvrđivanja zdravstvenog stanja zaposlenih neophodno vreme, predlažemo ili odlaganje početka školske godine, ili da nastava počne na daljinu, napominjući da je, usled naglog pogoršanja epidemiološke situacije, do odlaganja već došlo u zemljama regiona“, navedeno je u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari