PSS zahteva od nadležnih da obustavi postupke protiv nedužnih građana 1Pokret Slobodna Srbija Foto: N1

Pokret Slobodna Srbija (PSS) zatražio je danas od nadležnih organa da se po ukidanju vanrednog stanja obustave postupci protiv, kako su navela, nedužnih građana.

„Zahtevamo od nadležnih organa da odmah nakon ukidanja vanrednog stanja obustave sve postupke koji su povedeni po ovom osnovu tokom vanrednog stanja i time makar delimično ublaže sramotu koju su naneli sebi i srpskom društvu u celini“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je tokom trajanja vanrednog stanja usled pandemije korona virusa određen pritvor i poveden postupak protiv značajnog broja srpskih državljana pod optužbom da su počinili krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

„Mnogi od njih nisu ni bili upoznati sa pravilima ponašanja prilikom prelaska granice, niti im je dostavljeno rešenje o karantinu ili samoizolaciji. Hapšeni su studenti, sportisti, odvođeni poljoprivrednici sa traktora“, istakli su iz PSS.

Oni su ocenili da su pojedinci iz pravosudnog sistema odigrali „tužnu ulogu u ovoj mračnoj epizodi srpskog društva“ i dodali da će ubrzana suđenja putem skajpa „ući u istoriju beščašća srpskog pravosuđa“.

„Tužioci i sudije koji su bespogovorno u njima učestvovali obeležili su sebe i svoje karijere na sraman način“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari