Zubin Potok, Beograd – Nepoznati napadači iz pravca albanskog sela Košutova pucali su u u noći između četvrtka i petka, jedan sat posle ponoći na kontrolni punkt KPS u selu Zupce.
To je za B92 potvrdio komandir policijske stanice u Zubinom Potoku Draža Božović. Pucano je iz vatrenog oružja, a policija je odgovorila na napad, posle čega su na mesto incidenta stigli pripadnici Kfora iz obližnjeg kontrolnog punkta, rekao je za B92 danski vojnik iz sastava Kfora.

Zubin Potok, Beograd – Nepoznati napadači iz pravca albanskog sela Košutova pucali su u u noći između četvrtka i petka, jedan sat posle ponoći na kontrolni punkt KPS u selu Zupce.
To je za B92 potvrdio komandir policijske stanice u Zubinom Potoku Draža Božović. Pucano je iz vatrenog oružja, a policija je odgovorila na napad, posle čega su na mesto incidenta stigli pripadnici Kfora iz obližnjeg kontrolnog punkta, rekao je za B92 danski vojnik iz sastava Kfora. U tom incidentu nema povređenih policajaca.
Portparol KPS na severu Kosova Besim Hoti je rekao da je patrola kosovske policije nakon ponoći registrovala nekoliko pucnjeva, na šta je jedan od pripadnika policije uzvratio sa tri hica iz pištolja.
Hoti dodaje da Kfor i Unmik policija nisu otkrili lokaciju sa koje je pucano, niti su pronađene čaure.
Od 17. februara, kada je kosovska skupština jednostrano proglasila nezavisnost Kosova, ovo je treći napad na srpske policajce pripadnike Kosovske policijske službe u rejonu albanskih sela Košutovo i Čabra, rekao je Božović
KPS je juče saopštila da su na jedinicu Kosovske policijske službe iz pravca sela Košutovo pucale nepoznate osobe, ali u pucnjavi niko nije povređen. Kako se precizira, pripadnici KPS policijske stanice u Zubinom Potoku kasno preksinoć su na kontrolnom punktu, između sela Zupče i Sljepac, „čuli nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja“. Policija je zatim ispalila nekoliko hitaca u pravcu sela Košutovo, oko 50 do 60 metara od leve strane magistralnog puta koji vodi ka Mitrovici, odakle su, kako se veruje, pucnji i došli, navodi se u saopštenju. Nije bilo ni prijava o povredama, ni o materijalnoj šteti u tom incidentu.
Pripadnici KPS, Unmik policije i jedinice Kfora pretražile su oblast sela Zupče i Sljepac, prema selu Košutovo. Pretraga na terenu je završena, a policija nastavlja istragu o tom incidentu, zaključuje se u saopštenju. U selu Košutovo živi isključivo albansko stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari