PUPS: Prioritet i glavna tema su i dalje penzije 1Foto: Fonet

Članovi Glavnom odbora PUPS razgovarali su o rezultatima rada te partije između dve sednice.

Kako je saopšteno iz te stranke, predsednik PUPS Milan Krkobabić je govoreći o zadatim i ostvarenim ciljevima, izrazio zadovoljstvo punom akcionom osposobljenošću opštinskih i gradskih odbora, što se pokazalo i na svim lokalnim izborima do sada.

Kako se dodaje u saopštenju, Krkobabić je istakao tri ključne, državotvorne teme PUPS za naredni period, oko kojih je postignuto apsolutno jedinstvo. „Prioritet i glavna tema su i dalje penzije, penziono invalidski sistem danas. Ujedno će PUPS uputiti i otvoreni poziv za dijalog, svim političkim partijama, upravo na temu penzijsko invalidskog osiguranja i šta nas na čeka u budućnosti, u 21. veku u toj oblasti. Druga neizbežna tema je i Kosovo, o čemu se na predlog predsednika Vučića već uveliko vodi dijalog a pri čemu PUPS ima vrlo konstruktivan predlog za rešavanje ovog više nego teškog problema, a to je imovina Srba, srpske države i srpske crkve koja mora da bude crvena linija pregovora“, piše u saopštenju PUPS. Treća tema je oživljavanje zadrugarstva, čime će, kako smatraju u ovoj stranci, neminovno doći do razvoja srpskog sela, „što je ključno ne samo radi stvaranja uslova za ostanak mladih na selu već i zbog bezbednosti granica države“.

Krkobabić se osvrnuo i na izbore u Beogradu, podsetivši da se PUPS zalagao za trinaestu penziju, besplatni prevoz za starije od 65 godina, klubove za stara lica i sve čime se štite stara lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari