U selu Babin Most kod Obilića juče je, posle privođenja četvorice Srba i pretresa kuća, mirno, a svi privedeni pušteni su kućama. Kasno preksinoć, posle informativnog razgovora u Obiliću, pušten je kući i poslednji privedeni Saša Simić. Svi su bili privedeni zbog prekjučerašnjeg ubistva pripadnika Kosovske policijske službe Avnija Kosumija na magistralnom putu Priština – Kosovska Mitrovica, u blizini Babinog Mosta.

U selu Babin Most kod Obilića juče je, posle privođenja četvorice Srba i pretresa kuća, mirno, a svi privedeni pušteni su kućama. Kasno preksinoć, posle informativnog razgovora u Obiliću, pušten je kući i poslednji privedeni Saša Simić. Svi su bili privedeni zbog prekjučerašnjeg ubistva pripadnika Kosovske policijske službe Avnija Kosumija na magistralnom putu Priština – Kosovska Mitrovica, u blizini Babinog Mosta. Policija je najpre privela Simićevog oca Vukašina, Stojana Danića i Radovana Vučkovića zbog sumnje da su ilegalno posedovali oružje, ali su posle informativnog razgovora u policijskoj stanici u Obiliću pušteni kućama.
Prema rečima portparola KPS Vetona Eljšanija, privedeni se sumnjiče za ilegalno posedovanje naoružanja, a ne za ubistvo policajca. Gotovo cela porodica Simić danas je zbog, kako navode, trauma usled pretresa zatražila lekarsku pomoć.
Koordinacioni centar Srbije za Kosovo i Metohiju optužio je prekjuče KPS da je „maltretirala“ meštane Babinog Mosta, umesto da traži ubice policajca. KPS je odbacio te optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari