Putin odlikovao Nikolića 1Foto:FoNet/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je danas Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavu Nikoliću, za njegov veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Rusije i Srbije.

Visoko priznanje Nikoliću je dodeljeno na Dan narodnog jedinstva, kojim se u Rusiji obeležavaju događaji iz 1612. godine, kada je narod pod rukovodstvom Kuzme Manjina i Dmitrija Požarskog oslobodio Moskvu od poljskih osvajača.

Zahvaljujući na priznanju, Nikolić je rekao da orden u ime građana Srbije dobija od države koja za Srbiju i srpski narod istorijski predstavlja najbližeg prijatelja i saveznika.

Ovaj orden dobijam od ruskog naroda, koji nam je blizak po poreklu, jeziku, veri, istoriji, sa kojim gradimo zajedničku budućnost, kazao je Nikolić.

Putin odlikovao Nikolića 2

On je istakao da mu je drago što je predsednik Rusije prepoznao napore koje je on kao predsednik Srbije uložio da se, i pored mnogobrojnih teškoća i prepreka, maksimalno unaprede odnose između naših zemalja i da se zajedničkim snagama dovedu do nivoa strateških.

Drugačije ne sme i ne može da bude, naglasio je Nikolić.

Budite uvereni da ću, koliko budem živeo i šta god budem radio, nastaviti da se zalažem za dalje jačanje odnosa između naših bratskih naroda i država, poručio je Nikolić, koji je svim građanima Rusije čestitao praznik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari