Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Kako se navodi u saopštenju, u pismu predsednika Rusije kaže se „U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima“.

Foto: Press služba Predsednika Srbije

„Želeo bih da Vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi“, navodi u pismu predsedniku Srbije Vladimir Putin.

Takođe, Putin je u pismu Vučiću poželeo dobro zdravlje i uspehe, a „bratskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet“.

Vučić je zahvalio predsedniku Putinu na čestitkama, navodi njegov Kabinet.

U razgovoru sa Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mešovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posete predsednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, pre svega, život Srba na Kosmetu.

Povezani tekstovi