Rade Bulatović, advokat, član Glavnog odbora DSS i direktor BIA u vreme dve vlade Vojislava Koštunice, najverovatnije će biti postavljen za ambasadora Srbije u Rumuniji, saznaje Danas iz više izvora u Vladi Srbije.



Kako nam je rečeno, Bulatović namerava da promeni ceo sastav u ambasadi u Bukureštu, ali i da povede svoje obezbeđenje, „pošto se plaši za bezbednost“. Vlasti u Bukureštu, ističu izvori Danasa, nisu zadovoljne izborom bliskog saradnika Vojislava Koštunice za ambasadora, jer je Rumunija članica EU i NATO.

Rade Bulatović je nedavno imenovan za šefa odeljenja u Ministarstvu spoljnih poslova za saradnju s Pokretom nesvrstanih, čime je dobio zvanje ambasadora, što je naišlo na kritike u delu javnosti.

On je „karijerni diplomata“, koji je devedesetih godina službovao u konzulatima SR Jugoslavije u Istanbulu i Rimu. Za angažman Bulatovića u Italiji vezana je afera s krađom tašne sa oko 50.000 dolara iz automobila u kome se i on nalazio. Ipak, mnogo ozbiljnije su sumnje da je bio uključen u skrivanje najtraženijih haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Povezivan je i s aferom oko ubistva službenika državne bezbednosti Momira Gavrilovića, s hapšenjem bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Momčila Perišića i planiranjem upada Vojske Jugoslavije u Biro za komunikacije Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari