Radić: Vučić odlučio da napravi zaokret prema Amerikancima 1Foto: MOD

Potpuno je jasno da je predsednik Aleksandar Vučić odlučio da napravi zaokret prema Amerikancima, što se primećuje po medijima, po nastupima zvaničnika već nedeljama, a kontekst je jasan – Kosovo i Metohijja, izjavio je za Glas Amerike vojni analitičar Aleksandar Radić.

Odjednom tokom demonstracija prepoznati su Rusi kao problem, a poslednjih nekoliko godina naoružanje je bilo referenca pre svega spolje politiike, predočio je Radić.

Prema njegovom tumačenju, izbor vojnih sredstava koja su kupovana nikada nije bio realno posledica potrebe Vojske Srbije, koliko je bilo potrebno da to bude kupljeno od Rusa, Kineza, Nemaca, Francuza…“

Amerikanci su ostali isključeni i mislim da je sad politička ideja da se nešto kupi od nauružanja, nešto što zvuči dobro, nešto što može da se jako lepo predstavi njima“, objasnio je Radić, osvrćući se na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se planira nabavka novih borbenih aviona.

On smatra da je projekat modernizacije aviona Orao“ u dubokoj krizi, što treba prikriti i ocenjuje da je to takođe motiv da se uđe u priču sa američkim T7A, jer taj avion po performansama približno odgovra „Orlu“.

Reč je o namenskom školskom avionu koji ulazi u američko naoružanje 2023. godine“, precizirao je Radić i dodao da srpskom javnom mnjenju kroz tabloide nije zgodno predočiti da je reč o školskom avionu, pa se zato on predstavlja kao bombarder.

Koz pregovore sa Amerikancima, ističe Radić, avion bi se mogao donekle modifikovati, čime bi postao višenamenski avion, prikladan siromašnijim zemljama koje ne mogu sebi da priušte vrhunski borbeni avion.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

55 reagovanja na “Radić: Vučić odlučio da napravi zaokret prema Amerikancima”

  1. grešite gosn Radiću. Rusi su pominjani jer 90% ljudi koji su bili na protestima nikad ne bi došli na proteste iza kojih stoji diktatorska zemlja poput Rusije.

    • Videli smo vasu snagu,sedite dole i lupajte u serpice,mozete i neku gej paradicu da organizujete.90% omladine je rodoljubiva i nisu autosovinisti,komunisti,levicari i sl.Vidim kako cveta sloboda u Amrici isto sa pendrecima i suzavcem,kao i u Francuskoj,svi u svetu su manji ili veci dikatori.Dokle god je demokratija posrednicka nema slobode,izlaz je ponudio jos u proslom veku Bobijo u savremenoj neposrednoj demokratiji uz pomoc savremene tehnologije.

      • Ti si bas veliki strucnjak. 90 procenata mladih su pasionirani gledaoci raznih farmi i parova i razumeju se u istoriju, kulturu, pravo i tradiciju kao Marica. Otprilike su strucnjaci za patriotizam koliko i ti.

      • Odgovor Bobani i zox-u.Prvo americka vojna tehnika nema poredjenja sa ruskom i ne lupajte gluposti napamet i pristrsno.Savetujete Vucicu clanstvo u NATO pa viste pljunuli na sve mrtve u Srbiji od nato bombi.Zbog takvih bi Srbija propala no na srecu malo je takvih smradova kao sto stevi.

  2. Dosadila je ova jednosmerna ljubav bez odgovora od strane Rusije. Za Rusa bilo bi dobro da Srbija pokvari odnose sa celom svetom po ruskom primeru. A potom mi potpuno u njihovim rukama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.