Foto: www.gov.rs

Prema njegovim rečima, pripadnici te jedinice se saslušavaju da bi se utvrdilo kako je u javnost dospela informacija o hitnom naređenju ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojne objekte postave fotografije predsednika Aleksandra Vučića.

Pozivajući se na saopštenje Vojnog sindikata Srbije, Radojičić je naveo da saslušanja traju od 22. avgusta po naređenju zamenika komandanta Kopnene vojske generala Želimira Glišovića.

Skandalozno je da se zbog toga maltretiraju starešine i oficiri tog slavnog roda srpske vojske, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare poslaničke grupe Dveri u parlamentu.

Tražićemo od nadležnih institucija i skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da se to ispita i zaustavi, poručio je Radojičić.

On je napomenuo da je Vojni sindikat naveo i da se tim povodom oglasilo tužilaštvo, nalazeći da u tome što su obavešteni mediji nema elemenata krivičnog dela niti odavanja vojne tajne.

Zašto neko pokušava da vrati atmosferu Informbiroa, upitao je Radojičić i dodao da je minister odbrane Aleksandar Vulin svojevremeno bio član Jugoslovenske levice (JUL) kada je u zemlji vladala atmosfera potkazivanja, a da su te posledice vidljive i danas.