Radojičić: Trg Republike za primer 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je gostujući u emisiji „Žikina šarenica“ na TV Pink da je ponosan na to kako se Beograd razvija, te da sve što se radi, ulaže u infrastrukturu i izgradnju Beograda, na direktan ili indirektan način je ulaganje u turizam.

„Jedan od utisaka gostiju koji posete naš grad je da Beograd od pre deset godina i danas ne može da se poredi, što je velika stvar. Ovo je period kada pravimo presek u odnosu na prethodnu godinu kada je prvi put naš grad posetilo više od milion stranih turista, a to je podatak na koji smo ponosni“, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

On je istakao značaj raznovrsnosti turističke ponude i dodao da Beograd sada ima i dobru kulturno-istorijsku ponudu. Ocenio je i da se sve to prezentuje „na jedan drugi način“, te, kako kaže, ljudi iz različitih razloga dolaze u srpsku prestonicu.

„Sve više kongresa imamo u Beogradu, a to su dodatne mogućnosti za razvoj turističke ponude i postizanje rezultata“ rekao je Radojičić i dodao je da je ovogodišnji Sajam turizma pokazao da Beograd ima šta da pokaže i da je ponosan na to kako Turistička organizacija Beograda i Sekretarijat za privredu obavljaju svoj posao. Kao jedan od primera dobro planiranog i urađenog posla Radojičić je naveo da je Trg republike.

„Taj trg je predivan i u svako godišnje doba možemo različite ponude i opcije da pružimo građanima i gostima. Kada je u pitanju pešačka zona, neophodan je koncept zdravijeg grada i zdravije životne sredine“, istakao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari