Radulović (DJB): RIK pokazao da unapred zna odluku Upravnog suda 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Republička izborna komisija (RIK) jučerašnjom podelom mandata pokazala da unapred zna odluku Upravnog suda.

Radulović je na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine kazao da taj sud nije pregledao sve žalbe koje je DJB podneo posle junskih izbora u Srbiji i naveo da RIK „unapred zna 2.000 predmeta koji su podneti i njihove ishode“.

„Kako inače možete da delite mandate ili da proglašavate konačne rezultate, ako sud u bilo kom od tih 2.000 predmeta obori rešenje RIK-a?“, naveo je predsednik DJB-a.

Prema njegovim rečima, DJB svakoga dana podnosi 150 novih tužbi koje „nastavljaju sled“ a RIK to „ne može da postigne“.

„Imamo falsikovane izbore. Sadržaj zapisnika ne odgovara sadržaju džaka. Otvorili smo četiri džaka kojima smo to i dokazali. Uzimani su prazni listići i nema ih u džaku, korišćeni su na nekom drugom mestu i to je jasan znak da su svi ostali rezultati u stvari falsikovani i da su izbori pali“, rekao je Radulović.

Radulović je pozvao građane da potpišu peticiju za poništavanje „falsifikovanih izbora“.

„Peticija neće pravno oboriti izbore, ali ako dobijemo veliki broj građana da je potpiše to znači da je veliki broj građana svestan da su izbori falsifikovani“, naveo je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari