Radulović: Ustavni sud da se izjasni o nameri Vučića 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

Lider Dosta je bilo Saša Radulović najavio je da će u sredu razgovarati sa šefovima parlamentarnih grupa o incijativi DJB za izglasavanje nepoverenje vladi.

Očigledno je da se Aleksandar Vučić boji izbora i da zakazivanjem za 2. april pokušava da skrati kampanju. Ulazak u drugi krug već znači poraz Vučića i on čini sve da do toga ne dođe, izavljuje lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović za N1.

Radulović smatra da Aleksandar Vučić zloupotrebljava poziciju premijera i da je ovo prvi put da neko s te pozicije ide u trku za predsednika. Kako kaže, na delu imamo zloupotrebu, jer Vučić ide u kampanju s privilegovane pozicije. On je rekao i da će DJB tražiti reakciju Ustavnog suda, najavivši da će tom sudu priložiti primer iz iste situacije u Nemačkoj, kada su tamnošnje sudske instance odlučile da je to neustavno. 

„Pripremamo ustavnu inicijativu i tražićemo da se Ustavni sud umeša i izjasni o tome“ (o nameri Vučića da sa premijerske fukcije vodi predsedničku kampanju), rekao je Radulović na televiziji N1.

Saša Radulović je najavio je da će u sredu razgovarati sa šefovima parlamentarnih grupa o incijativi DJB za izglasavanje nepoverenje vladi, jer premijer Aleksandar Vučić s premijerske funkcije namerava da vodi kampanju za predsednika Srbije

„Naše istraživanje kaže da je podrška Vučiću pala sa 40 na 30 odsto ukupnog glasačkog tela. Ako bi došlo do velike izlaznosti, to nije dovoljno da se pobedi u prvom krugu i pitanje je da li ćemo da motivišemo građane da izađu na glasanje. Moramo da motivišemo biračko telo, one koji su apstinenti“ istakao je za N1 Saša Radulović

Radulović je rekao i da DJB ima nekoliko kandidata za predsednika Srbije i da će odluka o tome biti poznata uskoro. Kaže da je strategija DJB da se podigne izlaznost i da je zato moguće da će imati svog kandidata.

„Vrlo smo otvoreni s biračima, ne bežimo od činjenica, podaci nam govore da opozicioni kandidati nisu uspeli da animiraju biračko telo, zato strategija dva kandidata neće dati rezultate. Naša ideja nije da govorimo ljudima koji podržavaju Jankovića ili Jeremića glasajte za nas nemojte za njih, mi ćemo se baviti kampanjom za izlaznost. Nas interesuje samo pobeda protiv Vučića jer je to jedini način da dođe do promene sistema“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari