Raduloviću mera udaljenja 20 dana 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas četvrtu opomenu šefu Poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću, čime mu je zabranjeno da prisustvuje u narednih 20 dana sednicama parlamenta.

Gojković je u prepodnevnom delu sednice Raduloviću izrekla opomene zbog nepoštovanja parlamenta i izlaganja amandmana, pošto je lider DJB obrazlagao amandmane na Predlog zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja koji predviđaju besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola.

Građani vide da je ovo pokušaj da sprečite besplatne udžbenike. Znači pokušaj da se spreči da se priča o besplatnim udžbenicima, rekao je Radulović obrazlažući sadržinu većine od 400 amandmana koje je DJB poneo.

Na konstataciju Radulovića da mu Gojković onemogućava da govori o svom amandmanu koji je prihvaćen, predsednica parlamenta je rekla da lider DJB ne treba da izmišlja, da amandman nije prihvaćen i tada mu je izrekla i treću opomenu kojoj mu oduzima pravo na reč na tekućoj sednici.

Radulović je u kasnijem toku sednice ustao i držeći prst na ustima gestikulirao prema Gojković, koja mu je tada izrekla meru udaljenja iz parlamenta na 20 dana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari